Assalamualaikum......tak jawab dosa, kalau jawab sayang...hehehe =)
Di hari yang bermakna ni walaupun saya agak 'badmood' n tiada passion nak bekerja tapi saya still nak share resepi macammana nak buat spaghetti sendiri kat rumah...
p/s:
Sila dapatkan resipi dengan scroll down entry ini and read from down to UP! hehe :p
Tak Percaya???Cubalah!!!=)
|
terhasillah spaghetti cendawan yang sangat lazat!! |
|
taraa~spaghetti yang dah ditoskan |
|
tunggu spaghetti jadi lembut |
|
masukkan spaghetti(sebelum tu masukkan sedikit minyak)~biar dalam air didih selama +-15 min |
|
jerang air sampai takat didih^^hehe |
Cara penyediaan spaghetti:
|
masukkan sos tomato kalau suka masam lebih...hehe |
|
masukkan cendawan(kacau2 lagi) |
|
masukkan sos spaghetti dalam botol-kacau rata(make sure daging tak berketul2) |
|
masak sampai daging hancur masak^^ |
|
bawang dah garing dan naik bau~masukkan daging hancur dan tomato |
|
prepare daging hancur, basuh hingga yakin bersih dan hilang darah |
|
minyak dah panas tau~tumiskan bawang dadu |
|
panaskan minyak~jangan sampai boiling point tau! |
Cara menyediakan kuah:
|
bawang besar pun dipotong dadu juga~~ |
|
cendawan and tomato dipotong dadu |
Cara penyediaan bahan:
|
bawang besar(make sure guna bawang besar coz lebih sedap) |
|
air masak.eh salah! air bio-aura ye =) |
|
tomato fresh and blend meet~kalau suka daging fresh boleh siang sendiri^^ |
|
sos tomato^^ |
|
spaghetti cap SELVA~cap lain pun boleh jugak..yang penting HALAL |
|
sos spaghetti~~of cos la. |
|
mushrooms in can tp boleh je kalau nak guna fresh mushoom dari ladang~ |
Bahan-bahan yang diperlukan:
SPAGHETTI CENDAWAN
No comments:
Post a Comment